آشنایی با 3 غذاهای محلی و خوشمزه شهر ترکمنستان:
ترکمنستان ، در امتداد ساحل شرقی دریای خزر ، با قزاقستان و ازبکستان در شمال آن و ایران و افغانستان در جنوب آن ، ممکن است کمترین مورد را در میان پنج کشور خزر داشته باشد ، اما این کشور از نظر فرهنگ و غذای غنی مانند هر کشور دیگری است همسایگانش غذاهای ترکمنستانی ترکیبی از گذشته کوچ نشینی ، اکثریت قومی ترکمن ، و اقلیت های ازبکستانی ، روسی و تاجیکی ، پر از گوشت ، برنج ، محصولات شیر ترش ، غلات ، سبزیجات ، پنیرها و کره تهیه شده از شیر شتر است. یکی از مشخصه های پخت و پز ترکمنستان حفظ طعم های اصلی مواد است و ماسک نکردن آنها با گیاهان و ادویه های شدید ، که بیشتر در قرن بیستم معرفی شده است. غذاهایی که بهشت دوستداران گوشت هستند ، شامل گوشت بره ، مرغ ، خرگوش ، غزال و سایر پرندگان وحشی است.
شورپا یکی از محبوب ترین سوپ های ترکمن و آسیای میانه است که از آب گوشت گوسفندی تهیه می شود و با افزودن سیب زمینی و گوجه فرنگی کامل می شود. سبزیجات پخته شده همراه با پیاز سرخ شده ، هویج ، آرد ، برگ بو ، نمک و فلفل پخته می شوند. مخلوط آبگوشت و سبزیجات به همراه گوشت گوسفندی آب پز و یک عروسک خامه ترش در یک کاسه سرو می شود.
دوگروما چوربا یکی دیگر از سوپ های گوشتی با طعم شگفت انگیز است. طرز تهیه آسان آن ، دوگروما چوربا با جوشاندن گوشت گوسفندی ، گوشت بره ، با کلیه ها ، قلب و ریه ها ، استفاده از نمک و فلفل برای چاشنی ، در حالی که انداختن چند گوجه فرنگی انجام می شود. قطعات خرد شده را خرد کرده ، مواد جوشانده را با هم مخلوط کرده و در آبگوشت آنها می پزند. تکه های شکسته نان مسطح و پیاز خرد شده درست قبل از سرو ظرف را دور آن جمع کنید.
یک جمله در جامعه ترکمنستان وجود دارد: “نان سر همه چیز است” و چورک منعکس کننده این اعتقاد است. چورک نان مسطح ترکمن است که در تمدیر ، یک کوره سفالی درست می شود ، که مقدس ترین مکان در یک خانه محسوب می شود. با توجه به سنت، هرگز بر روی یک تکه نان مراحل، و چورک نباید برش و یا سردستی با یک دست شکسته؛ بلکه باید با دو دست از هم جدا شود. چرخاندن یک قطعه چورک به صورت رو به پایین یا دور انداختن آن ممنوع است.